Goudsmid Mechelen

Op zoek naar een goudsmid in Mechelen?
Welkom bij Goudsmid Atelier Design Helga Kordt!

In het hartje van Mechelen, vlakbij de Grote Markt, vind je Juwelier & Goudsmid Design Helga Kordt. Deze prachtige zaak wordt al 26 jaar door Saskia Mees - dochter van kunstenares Helga Kordt - en haar echtgenoot Pedro geleid.

Je vindt hier handgemaakte, unieke juwelen onder de naam Design Helga Kordt. Alle ontwerpen worden in ons eigen goudsmid atelier vervaardigd, ogen artistiek, zijn asymmetrisch van vormgeving en hebben een organische stijl. De volledige collectie van Design Helga Kordt wordt gemaakt door meester-goudsmid Helga Kordt, die meer dan 40 jaar ervaring heeft. Dochter Saskia zet deze unieke traditie met veel plezier en vakmanschap verder. Naast de eigen collectie vind je bij ons ook de prachtige collecties van Bigli en Marco Bicego.

Wij zijn gespecialiseerd in handgemaakte juwelen, unieke juwelen, gouden uurwerken, trouwringen en verlovingsringen. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor een juweel op maat, het graveren van juwelen (armbanden, bedeltjes, kettingen, ringen) en het schieten van oorbelgaatjes.

Wat is een goudsmid?

Een goudsmid is opgeleid om juwelen en sieraden te ontwerpen, maken en herstellen. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van trouw- en verlovingsringen, het maken van een gouden juweel op maat of het herstellen van een armband in goud, zilver of een ander edelmetaal. Vaak worden de juwelen of sieraden ook nog versierd met edelstenen, halfedelstenen en decoratietechnieken. Het vak goudsmid is daardoor een echt ambachtelijk beroep.

goudsmid Mechelen

Wat doet een goudsmid?

Zoals hierboven vermeld is een goudsmid gespecialiseerd in het maken van juwelen en sieraden van goud, zilver of andere edelmetalen. Het maken en bewerken van deze edelmetalen is erg arbeidsintensief. Vroeger werden ze gesmeed en bewerkt met een hamer en aambeeld, maar tegenwoordig zijn er ook moderne methoden om juwelen te smeden. Een goudsmid bewerkt het goud of zilver alleszins met gespecialiseerd gereedschap waarbij in de meeste gevallen verhitting van het metaal noodzakelijk is. 

Bezigheden van een goudsmid:

Boren
Buigen
Gieten
Hameren
Knippen
Solderen
Vijlen
Zagen
...

Wat is het verschil tussen een goudsmid en een juwelier?

Een goudsmid is niet hetzelfde als een juwelier, hoewel Design Helga Kordt gespecialiseerd is in beide vakgebieden. Een juwelier is opgeleid om de waarde van juwelen vast te stellen en om een selectie aan juwelen en sieraden te verkopen. Het is echter de goudsmid die zelf juwelen kan ontwerpen, maken en herstellen. Vaak heeft een juwelier een goudsmid in dienst of werken ze samen met een goudsmid. Juwelier & Goudsmid Design Helga Kordt startte meer dan 40 jaar geleden hun eigen goudsmid atelier.

Je kan bij Goudsmid Design Helga Kordt terecht voor ...

Juwelen

Helga Kordt staat bekend om haar unieke handgemaakte juwelen. Op zoek naar exclusieve juwelen of sieraden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Trouwringen

Trouwringen kopen is een super belangrijke aangelegenheid voor een koppel. Wij adviseren en helpen jou graag verder met de keuze van jouw trouwring.

Verlovingsringen

Een verlovingsring kopen? Wij hebben een ruim aanbod verlovingsringen. Een verlovingsring graveren behoort ook tot de opties.

Juweel laten maken

Een juweel op maat maken, is wat wij het liefste doen. Een persoonlijk sieraad laten maken kan op afspraak bij Goudsmid Design Helga Kordt.

Juweel graveren

Een armbandje graveren, een ring graveren of een ketting graveren zijn allemaal mogelijk in onze zaak. Contacteer ons om jouw idee te bespreken.

Goud smelten

Indien gewenst kan je bij ons ook juwelen laten maken van oud goud. Wil je goud laten smelten? Wij denken mee na over de beste oplossing.

Openingsuren goudsmid Mechelen

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10u00 - 18u00
Woensdag: 10u00 - 18u00
Donderdag: 10u00 - 18u00
Vrijdag: 10u00 - 18u00
Zaterdag: 10u00 - 18u00
Zondag: Gesloten

Iedere eerste zondag van de maand zijn het Koopzondagen in Mechelen en zijn wij open vanaf 13u tot 18u.

Contactgegevens en bereikbaarheid goudsmid atelier

Goudsmid Design Helga Kordt

Schoenmarkt 1
2800 Mechelen

10 meter van de Grote Markt
GPS: Sint-Katelijnestraat - Volg parking Indigo Grote Markt

015 21 98 97
info@helga-kordt.be

0499 16 21 16
0496 86 27 13

Op zaterdag en koopzondagen is er een gratis shuttledienst vanaf parking Nekkerhal tot aan de Grote Markt in Mechelen. Meer informatie op de website van Shoppen in Mechelen. Design Helga Kordt is jouw goudsmid in de buurt!

Volg goudsmid atelier Design Helga Kordt ook op Facebook en Instagram.

goudsmid Mechelen

Zoek je een goudsmid in Mechelen - goudsmid België?
Lees dan zeker ook de volgende recensies: 

Echte kunstwerkjes van juwelen. - Rosemarie O.

Nog steeds heel happy met mijn verlovingsring en trouwring van goudsmid Design Helga Kordt. - Cathy D. 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x